Mentorenvorming verpleegkunde 2022

Iets voor jou?

Deze gratis vorming zet aan tot inspirerend en enthousiasmerend mentorschap. Ze heeft als doel mentoren te ondersteunen bij de begeleiding van de studenten van de vierde opleidingsfase. Deze vorming is in lijn met het charter tussen de bacheloropleiding verpleegkunde van hogeschool VIVES en haar stagepartners.

De vorming bestaat uit 3 dagen met diverse thema's die je als mentor helpen bij de begeleiding van studenten

• Op stap met de student-stagiair: een proces van ontmoeten en vertrouwen ·
  • Samen voor goede zorg: zorgethisch inspireren: samen met de student streven naar goede zorg, zorgzaam communiceren met de student.
  • Het begeleiden van studenten bij het klinische redeneren en evidence based handelen
  • Het begeleiden van studenten bij het organiseren en coördineren
  • De student als toegevoegde waarde bij de zorg voor kwaliteit

De mentorenvorming wordt drie maal georganiseerd, steeds op een andere campus, van 09u00 tot 17u00.:

• Kortrijk: 14 maart, 21 maart, 28 maart 2022
  • Roeselare: 3 mei, 17 mei, 31 mei 2022