• 24 maart 2020 9.00u. - 17.00u.
  • Kortrijk

De studiedag is gericht op:

• Leidinggevenden in de zorg.
  • Alle geïnteresseerden uit het werkveld.

Deze studiedag wordt georganiseerd door de studenten uit de BanaBa Zorgmanagement module 1.

OPGELET!! Deze studiedag gaat door in:

Floreal Blankenberge
Koning Albert I-laan 81
8370 Blankenberge

Een korte voorstelling van de sprekers:

De “VUCA”-wereld: wat is het nu precies?

Gedurende de voordracht van dhr. Wim Van Opstal zal het begrip “VUCA” toegelicht worden. Wim Van Opstal is adviseur innovatie en ondernemerschap, samen met diverse experten en dienstverleners bouwt hij acties uit om sociale ondernemers te versterken.

De wind kan je niet veranderen maar hoe de zeilen staan wel.

De beleving van VUCA, met nadruk op de zorgsector, zal gedurende de uiteenzetting van mevr. Eleonora (Lon) Holtzer verder besproken worden. Zij is fulltime Vlaams Zorgambassadeur en bestuurder in diverse Zorg- en Welzijnsorganisaties.

“Lean in de gezondheidszorg: Wij maken toch geen auto’s meneer?”
Dhr. Stijn Watson
werkt als paramedisch coördinator van het Geïntegreerd Kankercentrum Gent (IKG). Binnen het AZ Maria Middelares in Gent leidde hij al enkele succesvolle “Lean” implementatieprojecten. Hij zal een workshop geven over het concreet toepassen van “Lean management”.

“Tocht naar de Himalaya.”
Dhr. Ronny Dierendonck
gaat in op de motivatie en arbeidsvreugde in tijden van werkdruk en besparingen. Hij gaat interactief aan de slag met de cursisten die gaandeweg hun ‘mentale knop’ omdraaien. Een workshop rond het motiveren en gemotiveerd houden van de medewerkers.

“Want in ieder van ons zit een innovator.”
Dhr. Klaas Vandevyvere
is reumatoloog en chief innovation officer in AZ west Veurne.
Hij geeft een workshop omtrent de digitale revolutie, samen mensen inspireren en op zoek gaan naar talenten die in de toekomst nodig zijn om onze gezondheidszorg te helpen leiden. Want in ieder van ons zit een innovator.

“Generation Y & Z”
Dhr. Michael Soetens
is zaakvoerder van JSM Communications. Hij zal een workshop verzorgen over de Y en Z generatie. Hoe kunnen medewerkers gemotiveerd worden en geprikkeld blijven in een omgeving met vastgestelde loonbarema’s, leeftijdsverschillen, de grens tussen privé en werk, presteren van wisselende uren, etc.

Mevr. Mieke Grypdonck
, Vlaamse hoogleraar, auteur en de grondlegster van de integrerende verpleegkunde zal samen met dhr. Dave Allegaert, procesbegeleider kwaliteitszorg in AZ Groeninge te Kortrijk, in debat gaan. Mevr. Mieke Grypdonck zal vooral het zorg ethische standpunt innemen in het debat.