• dagen: zie uurrooster
  • Kortrijk

Doelpubliek

De vorming is gericht op professionals in de gezondheidszorg die simuatoren en simulatie-omgeving willen betrekken in hun onderwijs.

Meer info

Het doel is om na de simulatietraining de deelnemers door middel van debriefing (PEARLS = Promoting Excellence and Reflective Learning in Simulation) de patiëntveiligheid in volgende situaties te verhogen.

Hierbij wordt vooral gebruik gemaakt van de CRM principes (Crisis Resource Management). Afhankelijk van de samenstelling van de groep kan worden stilgestaan bij nuttige redeneerhulpen (ABCDE, EWS en SBAR) of eerder de nadruk gelegd worden op simulatieontwikkeling binnen de eigen instelling.

De cursus is een mix van theorie en hands-on ervaringen. Zo wordt stilgestaan bij de simulatiesetting, faciliteren en debriefing, CRM, hoe vragen stellen, communicatie en human error & mental models. Deelnemers worden ondergedompeld in wisselende rollen in scenario’s, debriefingtechniek wordt geoefend aan de hand van videofragmenten en een eigen scenario wordt ontwikkeld en doorlopen. Er wordt gebruik gemaakt van ervaring, praktijk en feedback. Er komen zowel theorie aan bod als praktische workshops alsook gestructureerd overleg.

 

Het handboek "Simulatieonderwijs en simulatietraining" zit in het inschrijvingsgeld vervat.

 

Op donderdagaovond is er een cursusdiner voorzien.

 

Hotelkamers in de buurt van de hogeschool zijn beschikbaar rond +/- €100,00 per nacht (www.booking.com).