• 19/04/2021
  03/05/2021
  9.00u - 16.30u
 • Brugge

Doelpubliek

Je werkt in de gezondheidszorg, de sociale of publieke sector, de onderwijs- en/of profitsector. Deze vorming staat open voor leidinggevenden, HR managers, therapeuten en mensen werkzaam in het onderwijs en de gezondheidzorg.

Meer info

(let op: de oorspronkelijke data zijn gewijzigd)

 

Stress en burn-out zijn veelbesproken topics in de media tegenwoordig. 
Eén op de vijf werknemers loopt een verhoogd risico om een burn-out te ontwikkelen. Het komt vooral voor bij heel gedreven, loyale en toegewijde personeelsleden. Burn-out komt voor in alle leeftijdscategorieën, maar treft vooral mensen die in zorgverstrekkende sectoren werken (therapeuten, zorgverstrekkers, mensen in het onderwijs, ….). Zij zijn er omwille van hun profiel het meest gevoelig aan en werken ook in een context die sneller burn-out veroorzaakt.

“Iedereen die te lang in een verkeerde omgeving zit, kan ermee te maken krijgen”, zegt professor Elke Van Hoof, expert is in deze materie. “Burn-out is een energiestoornis die het resultaat is van een misgelopen interactie tussen het individu en de omgeving. Er is chaos in het stresssysteem. Je slaapt slecht, je focust je vooral op wat misgaat, je reageert buiten proportie op kritiek,... Je geraakt stilaan in de uitputtingsfase en jouw weerstand daalt. 

 

Tijdens deze tweedaagse komen de volgende onderwerpen aan bod:

Dag 1 - 19/04/2021

 • Wat is stress?
 • Begripsomschrijving, kenmerken en stadia van burn-out en bore-out
 • Fysiologische signalen
 • Hoe kan je terug in beweging komen na een burn-out of bore-out?

Dag 2 - 03/05/2021

 • Hoe kan je zelf en/of als collega preventief te werk gaan?
 • Hoe kan je een terugval vermijden?
 • Wat is een stimulerende werkomgeving ter preventie van burn-out?
 • Wat is de rol van de organisatie bij de werkhervatting?

Werkvorm:
Theoretische uiteenzetting met een beperkte mix aan praktische toepassingen.

Docent:
Griet Vanhooren, Lic. L.O. & Kinesitherapie is gespecialiseerd in NLP-coaching, burn-out en stress en is de bezieler van het centrum ‘Beweeg en Groei’ (www.beweegengroei-inti.be). Daarnaast is ze freelance medewerker bij nascholingscentra Eeckhoutcentrum en BALANS.

 

Maximaal aantal deelnemers: 25
Vragen? Neem gerust contact op met ingeborg.degeest@vives.be

 

Deze navorming gaat door op de campus in Brugge. Wij staan klaar om jou veilig en corona-proof te ontvangen. Indien deze navorming door omstandigheden, alsnog niet op de campus zou kunnen doorgaan, kan je kiezen voor een terugbetaling van het cursusgeld of het volgen van deze navorming online. U wordt hiervan tijdig op de hoogte gebracht.

 

Inschrijven

Bedrijfsinfo