• 09/11/2021
    9u30 - 16u30
  • Brugge

Doelpubliek

Deze studiedag is gericht op logopedisten die werkzaam zijn in een zelfstandige praktijk met interesse in de begeleiding van jonge kinderen.

Meer info

Tijdens deze studiedag komen problemen met eten en drinken aan bod zoals die vaak worden aangemeld in de logopedische praktijk. De focus ligt hierbij op kinderen tussen 0 en 3 jaar. We vertrekken vanuit de normale ontwikkeling van eten en drinken en gaan aan de hand van voorbeelden op zoek naar mogelijke oorzaken en aanpak van deze problemen.

Voor de behandeling van eet- en drinkproblemen spelen vaak verschillende factoren een rol. Het ene kind is het andere niet. Wat zorgt ervoor dat een behandeling succesvol is? Waar moet je als logopedist rekening mee houden? De deelnemers leren inzichten toepassen op een voorbeeldcasus en formuleren hierbij gepaste adviezen.

Docent
Ida Walgraef
Hogeschool Gent en groepspraktijk Tater te Merendree
Wetenschappelijk medewerker - Logopediste
Ida werkt aan HoGent mee aan praktijkgericht onderzoek over verschillende thema’s. Als logopediste heeft ze zich gespecialiseerd in eet- en drink- en communicatieproblemen bij jonge kinderen.

 

Inschrijven
Deze studiedag wordt georganiseerd in samenwerking met SIG. Om in te schrijven leiden we u graag verder door naar de website van SIG:

https://www.sig-net.be/nl/vorming/eet--en-drinkproblemen-in-de-logopedische-zelfstandige-praktijk_6173.aspx

https://www.sig-net.be/nl/vorming/eet--en-drinkproblemen-in-de-logopedische-zelfstandige-praktijk-voor-studenten-van-hogeschool-vives-_6174.aspx (voor studenten VIVES)

 

Deelnemers die dit wensen mogen vóór 21 mei 2021 vragen doorsturen naar ida.walgraef@hogent.be

Vragen m.b.t. de inschrijving? Neem gerust contact op met rudy.vandevoorde@vives.be