• 03/06/2021
    13u - 16u
  • Brugge

Doelpubliek

Deze workshop is gericht op paramedici (ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten, …), zorg- en verpleegkundigen en/of keukenpersoneel werkzaam in de ouderenzorg.

 

Meer info

Inschrijven is niet meer mogelijk, de workshop is VOLZET.


Gezonde voeding is voor iedereen van groot belang. Je voelt je fitter, je kunt beter nadenken en je voelt je zelfs gelukkiger. Maar gezond alleen is niet genoeg. We willen ook dat onze maaltijd lekker is en dat we kunnen kiezen waar, wanneer en hoe we eten. Voor velen – oud of jong – is dit echter niet vanzelfsprekend.  

In woonzorgcentrum Maria Rustoord in Ingelmunster werd gezocht naar aangepaste maaltijden als volwaardig alternatief voor ouderen met kauw- en slikproblemen, motorische of cognitieve beperkingen. Er werd een assortiment van 'soft fingerfood' ontwikkeld. Dit zijn kleine hapjes die met de handen gegeten kunnen worden en die tegelijk zacht zijn van structuur.  

De vorming bestaat enerzijds uit een theoretisch gedeelte en anderzijds gaan jullie zelf aan de slag met enkele van onze fingerfood recepten en krijgen jullie concrete handvaten aangereikt.

 

Docenten 
Mélanie Vanderbeke en Philine Pattyn zijn beiden als ergotherapeut werkzaam in Marie Rustoord in Ingelmunster. Mélanie is werkzaam op een afdeling kortverblijf, Philine op een open wooneenheid. Zij is tevens verantwoordelijke voor de maaltijdbegeleiding. Mélanie is ook medewerkster in de Misthoorn, een thuisbegeleidingsdienst voor personen met dementie en hun familie en mantelzorger. Voordien werkte Mélanie op een beschermde afdeling in het woonzorgcentrum.


Inschrijving
Het is waardevol (geen verplichting) deze workshop met twee collega's te volgen. Als twee personen uit eenzelfde instelling zich inschrijven, hoeft de tweede persoon slechts €95 te betalen. Gelieve beiden afzonderlijk in te schrijven, maar bij 'opmerking' bij één van beiden aan te geven dat jullie zich samen inschrijven. 

Maximaal 20 deelnemers

 

Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op met ingeborg.degeest@vives.be.