• Dinsdag 4 mei 2021
    15.00 u. - 17.00 u.
  • Aantal opleidingsuren: 2h
  • Kortrijk

Doelpubliek

- Gezondheidsmedewerkers met een leidinggevende functie
- Alle geïnteresseerden uit de gezondheidszorg

Meer info


Wie zijn de sprekers?


dhr. Karel Decaluwé

Karel werkt als hoofdverpleegkundige op die dienst spoedopname bij AZ Groeninge.
In samenwerking met zijn twee adjuncten en de medische diensthoofden heeft hij de leiding over een grote dienst. Deze drukke job combineert hij met een druk gezinsleven waarbij twee tieners de nodige energie vragen.
Naast vele hobby’s zet Karel zich sinds enkele jaren in bij het Rode Kruis als adjunct provincie verantwoordelijke hulpdienst in de provincie West-Vlaanderen. Hierbij ondersteunt hij verschillende staffuncties met eigen expertise en ervaring, dit noodzakelijk binnen de grote preventieve hulpacties en rampenwerking. Het spreekt voor zich dat dit samen met het ERC instructeur inplannen van de verplichte jaarlijkse ERC opleidingen een drukke agenda met zich meebrengt.
Timemanagement en het bewaken van een goede work life balance zijn hierbij essentieel.
Een drukke agenda betekent echter niet voor Karel weinig tijd en scheeftrekken van de work life balance maar waakzaamheid en creativiteit.

 

mevr. Mieke Traen

Na haar afstuderen als Master in de Klinische psychologie (1999) aan de UGent, is Mieke Traen vooral werkzaam in de ouderenzorg (WZC, PZ en AZ). Hiertoe specialiseerde ze zich verder in de cliëntgerichte-experiëntiële psychotherapie (KULeuven) en de klinische neuropsychologie (UGent).
Binnen de opleiding Toegepaste Psychologie van Howest Brugge is ze betrokken bij vakken rond klinische neuropsychologie, psychodiagnostiek, senioren en stagebegeleidingen Daarnaast werkt ze als klinisch neuropsycholoog in AZ Delta, campus Roeselare, op de sp-afdeling 'psychogeriatrie', waar patiënten vanuit een gecombineerde zorgbril 'geriatrie-psychiatrie' opgevolgd worden.
Leidinggevenden in de zorg zijn leidinggevende in 'winkels' die 24/24, 7/7 open zijn, maar zelf voor een
38-urenwerkweek ingeschaald zijn. Kan dit tijdsaspect  een effect hebben op het evenwicht bewaren tussen 'werk' en 'leven'?  is dit altijd even makkelijk of hoe zorg je ervoor dat de weegschaal terug de goede kant uitgaat. Naast dit contrast, staan we ook stil bij het concept 'window of tolerance' (Siegel, 1999), als illustratie van het belang van die weegschaal tussen 'werk' en 'leven'

 

mevr. Lieselotte Valcke

Lieselotte, de vrouw achter Lessislottie.
Opruimen zat er altijd al in. En als mama van drie is organisatorisch talent natuurlijk al vaker goed van pas gekomen.
Lieselotte wist al heel snel dat ze voor mensen wou zorgen, naar ze luisteren, hen ondersteunen en aanmoedigen. In 2003 studeerde ze dan ook af als verpleegkundige. In de zeventien jaar dat ze op de oncologische afdeling werkte, waren een lach en een traan nooit ver weg. Dat is best intens. Na een periode van lichamelijke onrust, compleet met chronische hyperventilatie en migraine, bleek opruimen haar nét die rust te geven die ze nodig had.
Lieselotte vond dat ze hier echt iets mee moest doen, andere mensen helpen in het vinden van rust in hun huis én hoofd. En zo startte ze 2 jaar geleden als opruimcoach.


 

 

Inschrijven

Bedrijfsinfo