• do  16/09/2021
    vrij 17/09/2021
    9u - 17u
  • Aantal opleidingsuren: 12h
  • Brugge

Doelpubliek

Logopedisten die kinderen met stemproblemen behandelen of dit willen leren.

Meer info

In de logopedische praktijk en op school komt de logopedist het probleem van heesheid bij kinderen tegen. Het is niet eenvoudig vast te stellen of een hees kind logopedisch behandeld moet worden of niet. De resultaten van de therapie zijn afhankelijk van verschillende factoren die in relatie staan met het stemgebruik van het kind. 

Tijdens deze cursus komt de specifieke aanpak van kinderen met een stemstoornis aan de orde, evenals de diagnostiek en casuïstiek. Naast theoretische aspecten worden ook adem-, stem- en ontspanningsoefeningen en variaties op stem-methoden in spelvorm aangeboden. Oefeningen worden gedemonstreerd en in groep getraind. Van de deelnemers wordt actieve participatie tijdens deze twee studiedagen gevraagd. Aan het einde van deze praktische cursus is de logopedist in staat te beoordelen of bij een kind met een stemstoornis logopedische behandeling is geïndiceerd. De logopedist heeft inzicht in de behandelmogelijkheden, de behandelduur en de prognose.

Casuïstiek wordt besproken en kan door de cursisten worden ingebracht via beeld- of geluidsopnames. Vooraf kan de cursist vragen insturen rond een casus en de eigen leerdoelen formuleren. 
info@jopiekuiper.nl

Docent:
Jopie Kuiper is logopedist en stemtherapeut. Zij heeft als docent gewerkt aan verschillende logopedische opleidingen en is gespecialiseerd in stemmethodieken. In haar praktijk werkt zij met stempatiënten, beroepssprekers en zangers. 

 

Maximum aantal deelnemers: 20
Vragen? Neem gerust contact op met rudy.vandevoorde@vives.be

Deze navorming gaat door op de campus. Wij zullen klaarstaan om jou veilig en volgens de geldende corona-maatregelen te ontvangen.