• startdatum: 8 maart 2022
    van 13.30u - 17.00u
  • Aantal opleidingsuren: 10h30
  • Brugge

Doelpubliek

- verpleegkundigen 
- alle geïnteresseerden uit het werkveld 

Meer info


Inhoud

Het hebben van een (chronische) ziekte of handicap heeft een buitengewoon ingrijpende impact op de verschillende levensgebieden van een persoon, zoals tewerkstelling, huisvesting of vrije tijd. Het daagt de persoon immers vaak uit op zowel lichamelijk, emotioneel als sociaal vlak. Niet enkel de persoon met de ziekte of beperking, maar ook zijn partner of andere belangrijke naasten. 
Verpleegkundigen worden opgeleid om hen hierin bij te staan en de kwaliteit van leven te bewaken en waar mogelijk te verhogen. Een vaak vergeten onderdeel van kwaliteit van leven is de seksuele gezondheid. Het lijkt een levensgebied dat bijna systematisch buiten de zorg valt.
Wat betekent dat voor de patiënt die hiermee wordt geconfronteerd?  Het belang om seksualliteit en intimiteit bespreekbaar te maken wordt lang niet altijd onderkend en waar dat wel het geval is, ervaren verpleegkundigen meerdere barrières die er toe bijdragen dat ze terughoudend zijn om de seksuele gezondheid van hun patiënten bespreekbaar te stellen.

 

Lesdata 

8 en 29 maart 2022
19 april 2022
telkens van 13.30u-17.00u

 

Aantal deelnemers :  max 15-20

 

Inhoudelijke informatie

Annick Vandelanotte 
annick.vandelanotte@vives.be 

 

Deze navorming gaat door op de campus.
Wij zullen klaarstaan om jou veilig en volgens de geldende corona-maatregelen te ontvangen. 

Inschrijven

Bedrijfsinfo