• dinsdag - 9u00 - 17u00
  • Aantal opleidingsuren: 48h
  • Roeselare

Doelpubliek

De opleiding is gericht op gezondheidswerkers die werken met personen met dementie.

Meer info

NIEUWE interessante maatregel over VOV  – het betreft het gemeenschappelijk initiatiefrecht.

Een werknemer die zowel zijn eigen opleidingskeuze volgt, als ingaat op het voorstel van de werkgever verdubbelt zijn recht op VOV . Dit gaat om een eenmalige actie van de overheid ter promotie van het VOV. (enkel voor het academiejaar 2021-2022)

Tijdens deze vorming wordt op zoek gegaan naar de clown in jezelf en hoe je deze afstemt op de persoon met dementie die voor je zit.

De verschillende opleidingsdagen zijn interactief opgebouwd. Via het clownspel dat vorm krijgt in verscheidene oefeningen komt de cursist meer in contact met zichzelf en de bewoner. In combinatie met basistechnieken leidt dit tot een verruimend blikveld, het doorbreken van vastgeroeste patronen en zinvolle omgang met emoties. Dit zijn drie essentiële eigenschappen om kwalitatieve zorg te kunnen blijven garanderen.

De opleidingsdagen worden begeleid door Lore Dhaenens en Lara Debeuf. Zij zijn beiden dramatherapeuten en co-oprichters van Demiclowns vzw.

Lore en Lara deden onderzoek naar de dramatherapeut in de rol van clown binnen de zorg voor personen met dementie. Deze innovatieve manier van therapeutische geriatrische zorg levert veel positieve reacties en opmerkelijke interacties op. Het effect van hun aanpak is voelbaar. Daarom besloten Lara en Lore Demiclowns vzw op te richten.

Naast het werken voor Demiclowns zijn Lore en Lara beiden actief als dramatherapeut in een psychiatrische (forensische) voorziening. Ze hebben uitgebreide ervaring in het werken met groepen, het aanbieden van lezingen en vormingen. Tijdens de verschillende opleidingsdagen is minstens één van deze twee lesgevers aanwezig.

Klik hier voor een getuigenis van deelnemers die de opleiding reeds volgden.

Inschrijven

Bedrijfsinfo