• 0 credits
  • Dinsdag 10 mei 2022
    19.30 u. - 21.30 u.
  • Aantal opleidingsuren: 2h
  • Kortrijk

Doelpubliek

Deze webinar is gericht op professionals uit de gezondheidszorg met een leidinggevende functie of met interesse en ambitie in het leiderschap.

Meer info

Deze webinar brengt een andere kijk op het hedendaags leiderschap. Leiderschap is een krachtig woord met een ruime betekenis dat door elke leidinggevende individueel kan worden ingevuld. Onderstaande sprekers komen hun visie delen over wat leidinggeven voor hen betekent.

 

Professor dr. Nyree Claes, expert in leidinggeven in gezondheidszorg. Ze is een inspiratiebron voor leidinggevenden (in spe). Artsen en verpleegkundigen zijn opgeleid om zorg te verlenen, maar moeten ook een strategie en visie kunnen realiseren. Professor dr. Claes brengt handvaten bij om deze doelstellingen te bereiken. Ze laat ons kennismaken met leiderschap dat kan groeien vanuit jouw eigen persoonlijkheid.

Dhr. Nick Debeuckelaere, leidinggevende in WZC Ter Melle in Heule, bespreekt leiderschap in de ruime zin van het woord. Hij gaat aan de slag met vragen als: ‘Wat is identiteit? Hoe stimuleer ik de intrinsieke motivatie van mijn team? Wat is de meerwaarde van gelijkwaardigheid op de werkvloer?’ Met deze vragen wil hij leidinggevenden aanzetten om actief en bewust aan de slag te gaan met hun team.

Dhr. Patrick Van Slambrouck, HR-partner van AZ Delta, sluit af met een allesomvattende titel: ‘Hoe leidinggevenden sterke leiders worden’. Deze vraag kan hij kracht bijzetten door zijn jarenlange ervaring als zorgmanager die hij gebruikt om (nieuwe) leidinggevenden te ondersteunen in het ontwikkelen van hun leidinggevende competenties.

 

Deze webinar wordt georganiseerd door studenten Banaba Zorgmanagement 1.