• 0 credits
 • donderdag 24 november 2022
  08.30 u. - 17.00 u.
 • Aantal opleidingsuren: 7h30
 • Kortrijk

Doelpubliek

Verpleegkundigen in de oncologische zorg en alle andere geïnteresseerden.

Studiedag in functie van het behoud van bijzondere beroepstitel in de oncologie.

Meer info

Programma 

 

 • Ondeugende zorg. Humor in gekkenwerk.
  dhr. Linus Vanlaere

  Linus Vanlaere ontwikkelt unieke ethische perspectieven die zorgprofessionals prikkelen om geëngageerd aan de slag te blijven. Hij neemt ons mee in zijn verhaal van ‘Ondeugende zorg, Humor in gekkenwerk’. Humor is onmisbaar in zorgrelaties. Met humor hou je er de pit in, geef je adem aan je engagement voor mensen en aan je goesting om door te gaan. Ondeugende zorg is een ode aan die kracht, in het besef dat zorg altijd onvolmaakt is.


 • Actuele ontwikkelingen, indeling van hematologische maligniteiten en verdieping in multiple myeloom.
  dhr. Stijn Vandevelde

  In de hematologie gaan de ontwikkelingen razendsnel. Daarnaast is er in dit vak een zeer intensief patiëntencontact. Dit maakt het een buitengewoon boeiend specialisme.  Actuele ontwikkelingen, indeling van hematologische maligniteiten en verdieping in multiple myeloom komt in deze studiedag aan bod door oncocoach en expert in de hematologie, Stijn Vandevelde, AZG Kortrijk. Hij neemt jullie mee in de complexe wereld van de hematologie en geeft toelichting bij de diagnostiek, behandelingen, prognoses, en verpleegkundige zorg bij veel voorkomende hematologische aandoeningen.


 • Zorg bij larynxcarcinoom en tracheacanule.
  mevr. Hilde Vanneste

  Sommige patiënten komen op onze verpleegafdeling met een larynxcarcinoom en/of een tracheacanule. Hoe verzorg je die en wat zijn de verpleegkundige aandachtspunten bij het aspireren? Hoe dien ik zuurstof toe? Hoe verwijder ik de canule? Zorgvuldig handelen vermindert het risico op complicaties en hoe eerder je complicaties signaleert, hoe eerder een behandeling ingezet kan worden. Op onze studiedag gaat mevrouw Vanneste uitgebreid in op de belangrijkste aspecten rondom de zorg voor mensen met larynxcarcinoma en een tracheacanule. Hilde Vanneste is onco-coach met bijzondere expertise voor abdominale hoofd- en hals chirurgie in AZG Kortrijk.

   

 • Het volgend jaar gezin.
  dhr. Leander Verdievel

  Leander Verdievel is schrijver-scenarist. Hij werd bekend met de succesvolle tv-reeks Gevoel voor tumor, dat onder meer de Prix Europa voor 'Beste Europese televisieserie' won, en het gelijknamige boek, waarin hij heel open en met humor vertelt over zijn strijd tegen kanker. In zijn volgende boek, ‘Het volgend-jaar-gezin’, vertelt hij over de zeventien IVF- pogingen en een lange adoptieprocedure die nodig waren om zijn droom en die van zijn vrouw Karen in vervulling te laten gaan. Hij neemt jullie mee in zijn ontwapenend eerlijk verhaal van een vader die tien jaar wachtte op een kind.