• dinsdag 5 maart 2024
    08.30 u. - 17.30 u.
    Dagprogramma: zie uurrooster
  • Aantal opleidingsuren: 8h
  • Kortrijk

Doelpubliek

Deze opleiding is geschikt voor artsen, verpleegkundigen en ambulanciers (112 en NDLZ).

Meer info

Deze ééndaagse cursus richt zich op een multidisciplinaire aanpak met extra aandacht voor teamwork en non-technical skills. 

Kandidaten worden getraind om ernstig zieke kinderen en kinderen in cardiorespiratoire arrest te herkennen en te behandelen in afwachting van de komst van een reanimatieteam (1 tot 5 minuten) en om verdere ondersteuning te bieden zodra het team arriveert. Er worden specifieke vaardigheden en skills aangeleerd die essentieel zijn om te handelen volgens Europese richtlijnen. De kandidaten worden getraind volgens een systhematische benadering en aanpak.

 

Wanneer je voor deze cursus slaagt ontvang je een certificaat als EPILS-Provider van de European Resuscitation Council. Om te slagen moet vooraf de online cursus op Cosy worden doorlopen, tijdens de praktijkopleiding is er een continue evaluatie.

 

Wegens het interactieve karakter van deze vorming worden maximum 16 personen toegelaten.

Er zullen 2 groepen gevormd worden en iedere groep staat onder leiding van een erkende ERC instructor.

Attesten Bijzondere Beroepstitels pediatrie en neonatologie worden afgeleverd.


Meer opleidingen op Continue.be
Continue bundelt alle opleidingen levenslang leren van KU Leuven, LUCA School of Arts, hogescholen Odisee, Thomas More, UCLL en VIVES. Bekijk het grootste aanbod vervolgopleidingen van Vlaanderen en Brussel op Continue.

Inschrijven

Bedrijfsinfo